Wiklex webbdesign frågor och svar FAQ webbyrå i Stockholm som får alla att synas med en professionell hemsida

Frågor & Svar

Vi får många frågor dagligen. Därför har vi samlat de mest ställda frågorna och svaren vi gett nedan. Om du inte hittar just din specifika fråga är du alltid välkommen att kontakta oss via chatt-supporten längst ner till höger på denna sida.

 • Hur mycket kommer vi få betala i månadsavgift?

  Er månadsavgift baseras väldigt mycket på hur avancerad hemsida ni behöver. Vi har hemsidor som har en så låg månadsavgift som 480kr. Allt baseras på vad just ni behöver till er hemsida. Behöver ni en statisk eller dynamisk hemsida? Kommer ni ha mycket innehåll? Det är många faktorer som avgör er månadsavgift. Generellt behöver webbutiker mer underhåll och arbete vilket betyder att webbutiker kostar mer på löpande basis. Våra månadsavgifter är väldigt olika från hemsida till hemsida och vi rekommenderar starkt att ni ber om ett förslag av oss direkt istället för att gissa. Vi vill alltid erbjuda er den perfekta hemsidan till så låg månadsavgift som möjligt och vi är säkra på att vi kan komma fram till en månadsavgift som passar er verksamhet.

  Vi fastställer en månadsavgift vid första mötet innan vi börjar bygga er hemsida så att ni vet vilka kostnader ni kan förvänta er.

 • Vad händer med min hemsida om jag säger upp min prenumeration hos er på Wiklex?

  Om ni i framtiden skulle avsluta er prenumeration hos oss på Wiklex och ni inte vill nyttja gratis versionen av er hemsida händer följande: Avsluta hela hemsidan och den tas offline. Allt material raderas. Ni har rätt att begära att få tillgång till allt innehåll så som texter, bilder och databaser innan vi tar bort er hemsida.

  Källkoder, som HTML, CSS och javascript ägs av Wiklex respektive Wix och därför är det inte möjligt att exportera koder från er hemsida.

 • Hur länge ska jag betala en månadsavgift för min hemsida?

  Ni betalar enbart för den tiden ni använder er hemsida. Så länge ni är nöjda med hemsidan och allt flyter på som det ska så fortsätter ni att betala för er hemsida.

  Månadsavgiften ni betalar täcker det löpande arbetet inklusive sökmotoroptimering. Vi tar hand om allt som har med er hemsida att göra. Vi informerar er när det behöver göras åtgärder och ser till att er hemsida utvecklas i enlighet med era affärsmål. Vi ser även till att er hemsida är fortsatt modern och att ni alltid ger ett bästa första intryck till era kunder. Det löpande arbetet behövs så länge ni har kvar er hemsida vilket betyder att ni betalar en månadsavgift till oss på Wiklex tills ni väljer att avsluta er hemsida.

 • Behöver jag förbereda något innan jag bokar ett möte med er?

  Det är optimalt om ni har lite material, så som texter och bilder, till hands när vi ska bygga er hemsida för att korta ner utvecklingstiden. OBS: Det är viktigt att ni har rättigheterna till att använda materialet ni skickar till oss eftersom att rättighetsansvaret för innehållet på er hemsida oavkortat landar på er.

  Det är också bra om ni har köpt en domän innan vi börjar jobba på er hemsida. Om det låter komplicerat eller om ni inte vet vad en domän är hjälper vi självklart till med att hitta en domän åt er.

 • Kan jag göra ändringar och redigera min hemsida på egen hand?

  Ja! Alla våra prenumerationskunder har en egen skräddarsydd kontrollpanel där man enkelt kan uppdatera texter, bilder och media på hemsidan. Vi har gjort det så enkelt som möjligt för dig som vill göra grovjobbet själv. Annars ingår uppdatering och ändringar av innehållet på hemsidan i er månadsavgift hos oss på Wiklex och det utförs av en professionell webbutvecklare så att ni slipper.

  Ni kan dock inte göra designändringar på er hemsida då detta kräver att en webbdesigner går in och åtgärdar. Om ni önskar designförändringar ingår detta oftast i er månadsavgift under modarniseringsperioden. Vi har en gräns på hur ofta man får nyttja modarniseringstjänsten men prata gärna med er Wiklex-representant så ska vi hjälpa er komma framåt. Vårt mål är att ni ska vara nöjda.

 • Behöver jag ett eget webbhotell?

  Nej. Webbhotellet ingår i din månadsavgift hos oss. Vi hostar alla våra kunders hemsidor hos Wix. De har ett stabil hosting med 99,8% drifttid för att säkerställa att er hemsida så gott som alltid är tillgänglig. Ni betalar inget extra för er hosting utan det ingår automatiskt i er månadsavgift hos oss på Wiklex.

  Bra att veta! Det går inte att välja bort vår hosting. Väljer ni att låta oss bygga er hemsida måste ni gå via vår webbhosting-leverantör. Detta gäller i all framtid så länge ni vill ha kvar er hemsida som vi byggt åt er.

 • Kan jag byta webbhotell i framtiden?

  Nej. Hemsidan som vi bygger åt er är beroende av Wix-plattformen för att fungera. Därför går det inte att flytta er hemsida från Wix-hosting till ett annat webbhotell. Wix erbjuder webbhotell med säkerhet i enlighet med bästa internationella standard. Webbhotellet felsöks kontinuerligt och har en drifttid på 99,8%. Via Wix kan vi erbjuda obegränsad bandbredd vilket betyder att er hemsida näst intill alltid kommer att fungera felfritt oavsett hur många besökare ni har på er hemsida. Det utförs även kontinuerliga säkerhetskopieringar av er hemsida för att säkerställa att ert innehåll och er data alltid finns till hands om något oväntat skulle hända.

 • Vem äger innehållet på min hemsida?

  Ni som beställare har ansvaret för att förse oss, eller beställa av oss, material, så som texter, bilder, videos, etc, till er hemsida. Därför landar rättighetsansvaret för innehållet på er hemsida oavkortat på er som beställare. Det är otroligt viktigt att ni inte ber oss använda material som ni inte är riktigt säkra på att ni får använda eller att ni använder någon annans material utan tillåtelse då det bryter mot upphovsrättslagen. Vi kan förse externt arbete i form av grafisk design och formgivning för att säkerställa att ni har unikt innehåll. Prata med oss gällande material och innehåll till er hemsida så hjälper vi er att komma fram till en lösning som passar er.

  Allt innehåll på er hemsida måste godkännas av er innan det används. Vi använder material från tre källor: (1) ert egna innehåll som ni skickar till oss, (2) material via en samlad databas som vi har rätt till att använda utan att göra intrång på någon annans rättigheter och (3) material ni beställt av oss specifikt till er hemsida.

  Viktigt att förstå: Ni är själva ansvariga för materialet och innehållet på er hemsida och ni äger allt innehåll som visuellt visas för era användare. Därför är det viktigt att ni går igenom allt innehåll så som texter, bilder, filmer och annat innehåll som syns för era besökare och säkerställer att ni har rättigheten att använda innehållet och materialet.

  Kodning och grundprogrammering av er hemsida ägs av Wiklex respektive Wix. Ni har ingen rättighet att ta del av backend-kodning eller Corvid(javascript)-koder som används exklusivt av Wiklex respektive Wix. Ni äger alltså inte någon form av kodning eller programmering. Dessa ägs till fullo av Wiklex respektive Wix. Vi har gjort så för att säkerställa att vi kan leverera kvalitet och stabilitet så att er hemsida kan växa oavbrutet.

 • Vad händer om vi inte vill uppgradera till premium och väljer att ha kvar gratis-hemsidan ni byggt åt oss?

  Ingenting. Ni har dock inte rätt att nyttja hemsidan om ni väljer att inte uppgradera er hemsida till premium. Ni kan när ni vill aktivera och avaktivera er hemsida. Vi lagrar avaktiverade hemsidor i upp till 2 år innan de tas bort.

  När vi designat färdigt en hemsida är ni inte bundna till att uppgradera till premium dock förväntar vi oss att ni är en seriös aktör som bedriver seriös verksamhet och att ni inte beställer en hemsida om ni inte avser att nyttja den.

Vad händer med min hemsida om jag säger upp min prenumeration hos Wiklex?


Om ni i framtiden skulle avsluta er prenumeration hos oss på Wiklex och ni inte vill nyttja gratis versionen av er hemsida händer följande: Avsluta hela hemsidan och den tas offline. Allt material raderas. Ni har rätt att begära att få tillgång till allt innehåll så som texter, bilder och databaser innan vi tar bort er hemsida. Källkoder, som HTML, CSS och javascript ägs av Wiklex respektive Wix och därför är det inte möjligt att exportera koder från er hemsida.
Hur länge ska jag betala en månadsavgift för min hemsida?


Ni betalar enbart för den tiden ni använder hemsida. Så länge ni är nöjda med hemsidan och allt flyter på som det ska så fortsätter ni att betala för er hemsida. Månadsavgiften ni betalar täcker det löpande arbetet. Vi tar hand om allt som har med er hemsida att göra. Vi informerar er när det behöver göras åtgärder och ser till att er hemsida lever upp till era affärsmål. Vi ser även till att er hemsida är fortsatt modern och att er hemsida anpassas till att passa in med den moderna tidens design. Det löpande arbetet behövs så länge ni har kvar er hemsida vilket betyder att ni betalar en månadsavgift till oss på Wiklex tills ni väljer att avsluta er hemsida. Observera att vi bygger alla våra kunders hemsidor på Wix-plattformen. Därför är er hemsida bunden till Wix och det går inte att exportera HTML5 eller Corvid koderna ur plattformen. Er hemsida är bunden till Wix plattformen. Designen och hemsidan kan inte skickas över till en annan plattform i framtiden.
Behöver jag förbereda något innan jag bokar ett möte med er?


Det är optimalt om ni har lite material, så som texter och bilder, till hands när vi ska bygga er hemsida för att korta ner utvecklingstiden. OBS: Det är viktigt att ni har rättigheterna till att använda materialet ni skickar till oss eftersom att rättighetsansvaret för innehållet på er hemsida oavkortat landar på er. Det är också bra om ni har köpt en domän innan vi börjar jobba på er hemsida. Om det låter komplicerat eller om ni inte vet vad en domän är hjälper vi självklart till med att hitta en domän åt er.
Kan jag redigera min hemsida på egen hand?


Ja! Alla våra prenumerationskunder har en egen skräddarsydd kontrollpanel där man enkelt kan uppdatera texter, bilder och media på hemsidan. Vi har gjort det så enkelt som möjligt för dig som vill göra grovjobbet själv. Annars ingår uppdatering och ändringar av innehållet på hemsidan i er månadsavgift hos oss på Wiklex och det utförs av en professionell webbutvecklare så att ni slipper. Ni kan dock inte göra designändringar på er hemsida då detta kräver att en webbdesigner går in och åtgärdar. Om ni önskar designförändringar ingår detta oftast i er månadsavgift under modarniseringsperioden. Vi har en gräns på hur ofta man får nyttja modarniseringstjänsten men prata gärna med er Wiklex-representant så ska vi hjälpa er komma framåt. Vårt mål är att ni ska vara nöjda. Observera att vi bygger alla våra kunders hemsidor på Wix-plattformen. Därför är er hemsida bunden till Wix och det går inte att exportera HTML5 eller Corvid (javascript) koderna ur plattformen. Er hemsida är bunden till Wix plattformen. Designen och hemsidan kan inte skickas över till en annan plattform i framtiden.
Behöver jag ha ett eget Webbhotell?


Nej. Webbhotellet ingår i din månadsavgift hos oss. Vi hostar alla våra kunders hemsidor hos Wix. De har ett stabil hosting med 99,8% drifttid för att säkerställa att er hemsida så gott som alltid är tillgänglig. Ni betalar inget extra för er hosting utan det ingår automatiskt i er månadsavgift hos oss på Wiklex. Bra att veta! Det går inte att välja bort vår hosting. Väljer ni att låta oss bygga er hemsida måste ni gå via vår webbhosting-leverantör. Detta gäller i all framtid så länge ni vill ha kvar er hemsida som vi byggt åt er. Observera att vi bygger alla våra kunders hemsidor på Wix-plattformen. Därför är er hemsida bunden till Wix och det går inte att exportera HTML5 eller Corvid koderna ur plattformen. Er hemsida är bunden till Wix plattformen. Designen och hemsidan kan inte skickas över till en annan plattform i framtiden.
Vem äger innehållet på min hemsida?


Ni som beställare har ansvaret för att förse oss, eller beställa av oss, material, så som texter, bilder, videos, etc, till er hemsida. Därför landar rättighetsansvaret för innehållet på er hemsida oavkortat på er som beställare. Det är otroligt viktigt att ni inte ber oss använda material som ni inte är riktigt säkra på att ni får använda eller att ni använder någon annans material utan tillåtelse då det bryter mot upphovsrättslagen. Vi kan förse externt arbete i form av grafisk design och formgivning för att säkerställa att ni har unikt innehåll. Prata med oss gällande material och innehåll till er hemsida så hjälper vi er att komma fram till en lösning som passar er. Allt innehåll på er hemsida måste godkännas av er innan det används. Vi använder material från tre källor: (1) ert egna innehåll som ni skickar till oss, (2) material via en samlad databas som vi har rätt till att använda utan att göra intrång på någon annans rättigheter och (3) material ni beställt av oss specifikt till er hemsida. Viktigt att förstå: Ni är själva ansvariga för materialet och innehållet på er hemsida och ni äger allt innehåll som visuellt visas för era användare. Därför är det viktigt att ni går igenom allt innehåll så som texter, bilder, filmer och annat innehåll som syns för era besökare och säkerställer att ni har rättigheten att använda innehållet och materialet. Kodning och grundprogrammering av er hemsida ägs av Wiklex respektive Wix. Ni har ingen rättighet att ta del av backend-kodning eller Corvid(javascript)-koder som används exklusivt av Wiklex respektive Wix. Ni äger alltså inte någon form av kodning eller programmering. Dessa ägs till fullo av Wiklex respektive Wix. Vi har gjort så för att säkerställa att vi kan leverera kvalitet och stabilitet så att er hemsida kan växa oavbrutet.
Kan jag byta webbhotell i framtiden?


Nej. Hemsidan som vi bygger åt er är beroende av Wix-plattformen för att fungera. Därför går det inte att flytta er hemsida från Wix-hosting till ett annat webbhotell. Wix erbjuder webbhotell med säkerhet i enlighet med bästa internationella standard. Webbhotellet felsöks kontinuerligt och har en drifttid på 99,8%. Via Wix kan vi erbjuda obegränsad bandbredd vilket betyder att er hemsida näst intill alltid kommer att fungera felfritt oavsett hur många besökare ni har på er hemsida. För att garantera kvalitet jobbar vi med ett säkert, hållbart och snabbt webbhotell som ni kan utveckla er hemsida på utan att oroa er för vad som händer i bakgrunden eller att er hemsida ska krascha.
Hur mycket kommer vi få betala i månadsavgift?


Er månadsavgift baseras väldigt mycket på hur avancerad hemsida ni behöver. Vi har hemsidor som har en så låg månadsavgift som 880kr. Allt baseras på vad just ni behöver till er hemsida. Generellt behöver webbutiker mer underhåll och arbete vilket betyder att webbutiker kostar mer på löpande basis. Våra månadsavgifter är väldigt olika från hemsida till hemsida och vi rekommenderar starkt att ni ber om ett förslag av oss direkt istället för att gissa. Vi fastställer en månadsavgift vid första mötet innan vi börjar bygga er hemsida så att ni vet vilka kostnader ni kan förvänta er.
Vad händer om vi inte vill uppgradera och väljer att ha kvar gratis hemsidan ni byggt åt oss?


Ni kan välja att inte uppgradera till premium och på det viset fritt fortsätta nyttja er hemsida. Vi bygger hemsidan gratis och ni kan fritt nyttja er hemsida i upp till 5 år utan att betala något. Gratis versionen av er hemsida kommer dock med restriktioner. - Vi märker hemsidan med Wiklex loggan och varumärkning. - Ni kommer inte kunna koppla er egna domän, ni är bundna till domänen vi skapat åt er, ex: ErVerksamhet.wiklex.com. - Vidare kan ni inte ta del av våra tjänster som sökmotoroptimering, modernisering, underhåll, uppdateringar, skräddarsydd kontrollpanel, SSL-certifikat m.m. Hemsidan vi byggt åt er är mest en grund för vad er hemsida skulle kunna bli. En hemsida behöver alltid löpane arbete och när ni uppgraderar till premium jobbar vi kontinuerligt med er hemsidas utveckling så att ni ska se bättre resultat. Vi försäkrar er om att det är en god investering i er hemsida och er verksamhets framtid.

Kontakta Wiklex webbdesign webbyrå i Stockholm som får alla att synas med en professionell hemsida

Allt börjar med ett samtal

Skicka dina uppgifter till oss så kontaktar vi dig och går in i detalj på hur vårt koncept fungerar.

Vi tror på frihet, därför har vi inga bindningstider som du måste anpassa dig efter. Du kommer och går som du vill. Du har med andra ord ingenting att förlora.

Wiklex är en webbyrå i Stockholm som bygger, underhåller och moderniserar professionella och avancerade hemsidor. Vi förser små och medelstora företag med ett professionellt ansikte utåt och exceptionell grafisk design för att säkerställa att våra kunder är konkurrenskraftiga på marknaden. Vår affärsmodell bygger på att hålla en hög kvalitet och förse skräddarsydda lösningar för er digitala närvaro online.

HÄNDIGA LÄNKAR

HÖR AV DIG

+46 10 491 15 52

info@wiklex.com

Västberga Allé 9,

126 30 Hägersten,

Stockholm

Kontakt

Om oss

© 2020 All rights reserved by Wiklex.

Wiklex Logo logotype webbdesign gratis hemsida
 • Wiklex Facebook Page
 • Wiklex Instagram